Over

Dirk van Pelt (1978) studeerde in 2004 af aan de School of Writing (HKU) in de richting Dramaschrijven. Hij schrijft voor toneel, radio en televisie.

Voor NewBe en KPN Presenteert schreef hij twee seizoenen van de serie Toon, wat hem een nominatie voor Beste script voor een dramaserie bij de TV-Beelden 2017 opleverde.  Ook een nominatie voor beste comedyserie op het Festival de Télévision in Monte-Carlo bleef onverzilverd. Wel kan hij naar waarheid zeggen dat hij aan de zijde van Pamela Anderson op de rode loper heeft gestaan en dat doet hij dan ook tot vervelens toe. Dat Anderson hem aanzag voor een ober, doet er voor Dirk niet toe. De zin klopt. En daar gaat het om.

Van 2005 – 2011 maakte hij met zijn theatergroep De Heiploeg voorstellingen voor onder andere Festival Over Het IJ en deBeschaving.  Voor de radio schreef hij de hoorspelbewerking van Godenslaap van Erwin Mortier (Hoorspelfabriek, 2009); tien afleveringen van de  hoorspelserie van Millennium van Stieg Larsson (Hoorspelfabriek, 2011); de absurdistische sketchshow Onderzeehond FM (G!EL, 2012); en de radiodramaserie Van feit naar fictie (nominatie Prix d’Europe, Radio 1 Holland Doc, 2013).

Een paar van zijn theaterteksten zijn uitgegeven door Stichting Buitenkunst en worden regelmatig gespeeld. In 2012 stond Mirjam van Ansem met zijn monoloog ‘Een vreemd paar schoenen’ onder andere op Stukafest, Magneet Festival en het Café Theater Festival, waar de tekst een prijs voor best geschreven tekst won. Van ‘Zo zou ik mezelf niet omschrijven’ duiken ook regelmatig uitvoeringen op.

Sinds 2017 schrijft Dirk regelmatig verhalen voor Shortreads_.