Dirk

Dirk van Pelt (Den Bosch, 1978) studeerde in 2004 af aan de School of Writing (HKU), in de richting Dramaschrijven. Dirk schrijft voor film, televisie, toneel en radio. Voor NewBe en KPN Presenteert schreef hij twee seizoenen van de comedyserie TOON, die hij ontwikkelde in samenwerking met Beer ten Kate en Joep Vermolen. Toon werd genomineerd voor beste comedyserie op het Festival de Télévision 2017 in Monte-Carlo en ontving een nominatie voor beste script van TV-Beelden 2017. Voor BNNVara schreef hij Deep Shit in samenwerking met actrices Jennifer Hoffman en Fockeline Ouwerkerk en producent Fiction Valley. In 2023 schreef hij mee aan het tweede seizoen van Ten minste houdbaar tot. De serie is een productie van Bing Film & Televisie en AVROTROS.

Voor radio maakte hij onder meer hoorspelbewerkingen van Godenslaap van Erwin Mortier en De Belofte Van Pisa van Mano Bouzamour (Hoorspelfabriek, resp. 2009 en 2015); tien afleveringen van de hoorspelserie van Millennium van Stieg Larsson (Hoorspelfabriek, 2011); de absurdistische sketchshow Onderzeehond FM (G!EL, 2012); en de radiodramaserie Van feit naar fictie (Radio 1 Holland Doc, 2013). 

Van 2005 – 2011 maakte hij met zijn theatergroep De Heiploeg, voorstellingen voor onder andere Festival Over Het IJ en deBeschaving. 

Sinds 2017 schrijft Dirk regelmatig verhalen voor Shortreads, waarmee hij ook op Lowlands optrad.

Naast schrijven aan eigen werk coacht en begeleidt Dirk ook anderen om hun ideeën, plannen en teksten aan te scherpen.

In het seizoen 2023-2024 schrijft Dirk aan verschillende scripts voor nieuwe series.